HTML

Interjú: Uprising zenekarral by Dr. Akula (2010.02.27.)

2010.05.26. 10:46 Buli Wan

Uprising zenekar (Debreceni Grunge-Funky band)

Pongor Balázs - Ének, Gitár

Rontó Dániel - Bass

Tóth Zoltán - Dob

 

A késő téli monszuneső már elvonult mikor megérkeztem az Uprising zenekar próbaterméhez. Akkor még csak Pongor Balázs gitáros/énekes volt jelen a zenekarból, így ő lett a fő beszélgetőpartnerem, de később bekapcsolódtak a többiek is:

 

Dr. Akula: Tavaly júliusban már volt veletek egy interjú a Wan Rock hasábjain. Mi történt a bandával az óta?

Balázs: Tavaly augusztus óta trió felállásban működünk. Én gitározok és énekelek, Rontó Dániel bőgőzik, Tóth Zoltán dobol. Most kezd körvonalazódni a zenekar irányvonala én képviselem a zúzósabb grunge rock vonalat, Dániel pedig funky-s slappelős játékmóddal színesíti a dalokat. Ezen elemekből szeretnénk valami egyénit alkotni.

 

Dr. Akula: Minden kezdő zenekarnál sarkalatos pont a megfelelő próbahely megtalálása. Ti hogyan kötöttetek ki itt?

Balázs: A kezdeti időkben egy ismerősünk garázsában próbáltunk, de onnan el kellett költöznünk a szomszédok miatt, akik panaszkodtak, hogy hangos a zene....még aláírást is gyűjtöttek ellenünk. Utána több helyet megnéztünk, először a böszörményin voltunk, de ott olyan siralmas volt az épület állaga, hogy inkább elmenekültünk. Aztán voltunk a Kassai úton, de az sem nyerte el a tetszésünket. Egyrészt dohos és nedves volt, valamint az új tulaj kikötötte, hogy zenekarok nem próbálhatnak ott. Még ellenőrzést is tartott alkalmanként nem szűrődik-e ki zene a pincéből...Utána kerültünk ide, de még egy másik épületbe a Bastardos zenekarral közösen, aztán oda költözött valami számítástechnikai cég nekünk meg felajánlották a pincesort. Nagy mázlink volt, mert két terem kivételével az összes helyiség közepén egy betonoszlop volt. Csak a miénkben meg a Szegéknél hiányzik.

 

Dr. Akula: Afféle áldozati oltár?:)

Balázs: Igen, (nevet)! Nem valószínűleg a régi gépezetek állványa volt, csak mikor a gyárat bezárták eltávolították őket onnan.

Közben befutott a ritmusszekció is Dániel kipihent fejjel, Zoli a dobos pedig kissé másnapos kinézettel egy gyros szendvics majszolgatásával próbált életet lehelni magába. Mint kiderült őkelme hajnalig mulatott az Ibolyában, ejnye-ejnye....:)

 

Dr. Akula: Terveztek-e valamilyen hangzóanyagot felvenni a közeljövőben?
Balázs: Igen most szeretnénk rögzíteni egy három számos demót. Ez elsősorban promóciós célra készülne, hogy legyen mit mutogatni a fesztiválok szervezőinek, valamint a klubok tulajdonosainak.

Dr. Akula: Régebbi vagy újabb számokat terveztek rátenni?

Balázs: Egyértelműen az újakat szeretnénk ilyen formában megmutatni.

 

Dr. Akula: Hol koncerteztetek eddig?

Dániel: Eddig főleg Debrecenben játszottunk. Voltak koncertjeink az Unpluggedban, a Sikkben, illetve a T-boyban.

 

Dr. Akula: Vidéken volt fellépésetek?

Dániel: Igen Derecskén volt egy bulink, de annak nem sok értelme volt, mert kevesen voltak. Nem angyon reklámozták be a bulit. Viszont a szoboszlói bulink a Rock Caféban nagyon jól sikerült oda még biztos visszatérünk játszani.

 

Zoli: A francba már megint több hagymát tettek a gyrosba mint húst....- konstatálta szomorúan a gyorsbüfés kiszolgálók egy bevált régi trükkjét.:)

Dr. Akula: Hol lehet benneteket legközelebb látni?

Balázs: Wanda Palival úgy egyezkedtünk, hogy minden hónap minimum egy keddi napján felléphetünk a T-boyban. Ez látszik jelenleg fixnek, de természetesen keressük a további fellépési lehetőségeket, szívesen együttműködnénk más zenekarokkal ez ügyben.

 

Dr. Akula: A felszereléseteket hol sikerült beszerezni?

Balázs: A vaterán. A 80-as Hughes & Kettner combomat 50.000 ft-ért árulta a srác. Csak szobagitározásra használta egyáltalán nem volt széthajtva. Nagyon megörültem neki, aztán elhűlve láttam, hogy valaki megvette....aztán másnap kiderült, hogy Dani csapta le a licitet:)
Zoli: Nekem Poroszlóról hozta le kocsival a Premier dobcuccot az előző tulajdonos. A Cora parkolójában ejtettük meg az ügyletet

 

Ezután eljátszottak nekem 4 nótát a repertoárjukból 3 saját számot és a Motörheadtől az Ace Of Spadest.

Az első számuk nekem kissé eklektikus volt első hallásra, mintha a U2, a Green Day, a Kispál és a Tankcsapda jammelt volna egyszerre:) Nekem a második nóta volt a nyerő egy jó kis súlyos riffelős grunge rock nóta, én azt javasoltam nekik, hogy pár ilyen nóta még elférne a repertoárban és a Motörhead nóta is jól állt nekik. Tehát egy fiatal lelkes csapatot ismertem meg akiknek érdemes adni egy esélyt.


Dr. Akula

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buliwan.blog.hu/api/trackback/id/tr142032360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása